Sve što ima veze s holesterolom, ima veze i s jetrom. Svaki razvoj problema s holesterolom znak je ranog razvoja problema s jetrom. Jetra proizvodi, kontroliše, organizuje i skladišti holesterol. Stoga, kada jetra tokom godina postane troma, ustajala i toksična – što će proći ne- primećeno u lekarskoj ordinaciji – i kad njene funkcije posustanu, rezultati holesterola počnu da se menjaju.To može da se desi mnogo pre nego što testovi pokažu povišene enzime jetre, tako da niko neće shvatiti da to ima ikakve veze s jetrom.
Da li ste se ikad pitali kako neko ко se loše hrani može da ima savršeno normalan rezultat holesterola? To je osoba čija jetra još uvek nije potpuno iscrpljena. Onda možete imati nekoga ко se zdravo hrani a kome je dijagnostikovan visok holesterol jer rezultati idu u smeru koji se lekaru ne dopada. To je osoba čija jetra počinje da posustaje jer je predugo bila opterećena. Kod svakoga je jetra u drugačijem stanju. Neka je puna patogena kao što su EBV i streptokok. Neka je puna i patogena i toksina, kao što su toksični teški metali, pesticidi, herbicidi, fungi- cidi, farmaceutski lekovi, plastika i drugi petro- hemijski proizvodi. Kada je njeno skladište popunjeno, jetri počne da opada sposobnost da obrađuje, konvertuje, stvara, skladišti i razvija Kolesterol. Daleko moćniji od bilo kog statina, sok od celera ide pravo do korena problema s Kolesterolom: ide u jetru. Tu pomaže da se izbace, iščiste i prečiste otrovi i patogeni. On obnavlja i vraća u život oštećene režnjeve jetre dok njegove natrijumove grupisane soli smanjuju virusno i bakterijsko opterećenje. Te grupisane soli revitalizuju brojne funkcije jetre vezane za Kolesterol i pojačavaju žuč koju jetra proizvodi – a jača žuč pomaže da se bolje razlože masti.