SOK OD CELERA

ZA ZDRAVLJE I DUG ŽIVOT

Dobrobit soka od celera

Celer

sok od celera2

Dobrobiti soka od celera su višestruke, možete ga piti za jačanje imuniteta, kao i za prevenciju mnogih bolesti i za olakšanje mnogih tegoba.

Celer je povrće pronađeno je u Tutankamonovoj piramidi  1323. godine pre nove ere. Korišćen je u antičkoj Grčkoj, a spominje se čak i u Homerovoj Ilijadi i Odiseji. 

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da osobe koje piju sok od stabljike celera barem tri puta nedeljno imaju 76 odsto manji rizik od nastanka Alchajmerove bolesti.

celer pomaže u smanjenju mokraćne kiseline i podstiče proizvodnju urina, koristan je u borbi protiv bakterijskih infekcija u digestivnom traktu i reproduktivnim organima. 

Listovi i koren izuzetno su bogati mineralima, vitaminima i eteričnim uljima, zahvaljujući kojima ova biljka ima snažan, karakterističan miris. Sadrži velike količine magnezijuma, vitamina K i biljna vlakna. Pored toga, obiluje vitaminima B kompleksa, kao i vitaminom C.

Redovna upotreba celera u ishrani može da spreči razvoj kamena u bubregu, ali i u žučnoj kesi
Celer treba što više koristiti u svakodnevnoj ishrani zato što povoljno deluje na: bubrege, stomak, creva, mišiće, krvne sudove i imuni sistem

Sok od celera protiv

Problema sa očima

Celer je dobar izvor flavonoidnih antiokisdanata (zeaksantina, luteina i beta-karotena), koji imaju antioksidativna svojstva (štite od nastanka raka) i pomažu očuvanju zdravlja očiju i vida. 

Sok od celera protiv

Bolova u leđima

Poliacetilen iz celera je nevjerovatno sredstvo za poboljšanje upala, uključujući upale kao što su artritis, osteoartritis, astma, reuma i bronhitis.

Sok od celera protiv

ALERGIJE

Savršeno rešenje za osobe koje pate od raznih vrsta alergija.

Piti pola  čaše 3 puta dnevno 20 minuta pre obroka.